2021-03-04 11:04:47

Putujuća izložba u našoj školi!

U utorak, 2. ožujka, Proni-centar u našu je školu postavio izložbu učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja.

Izložba „KUŽIM TE!“ nastala je u okviru projekta „Kužim te“ s ciljem podrške mladima za pozitavan razvoj i očuvanje mentalnoga zdravlja. Izložba je namijenjena učenicima srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale, ali i bili podrška drugim mladima u problemu s mentalnim zdravljem.

Izložba „KUŽIM TE!“ sadržava i poruke podrške o kojima su diskutirali i kreirali ih 100 srednjoškolaca iz 5 osječkih srednjih škola.

Likovne uratke za izložbu kreirali su učenici 1. – 4. razreda Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek, uz mentorstvo svojih profesora.

Izložba će biti prikazana, osim u virtualnom prostoru, u srednjim školama na području Osječko-baranjske županije od ožujka do lipnja 2021.godine.

Projekt Kužim te!  Provodi udruga PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka u partnerstvu sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, a projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 


Gimnazija Beli Manastir