preskoči na sadržaj

Gimnazija Beli Manastir

Login
IZ IVOTA KOLE

VEER MATEMATIKE 7.12.2023.

MAKE MATH FUN ! 💙

Veer matematike 2023 Gimnazija Beli Manastir 

Foto galerija - Veer matematike 

DANI HRVATSKOGA JEZIKA 

 

Kao vjeno more sinje
U kretu si gipkom, lakom,
Podaje se dahu svakom,
I mreška se i propinje,
(Kakva mo je vjetra koga) –
Zuji, zvei, zvoni, zvui,
Šumi, grmi, tutnji, hui –
To je jezik roda moga! (…)

(Petar Preradovi)

 

          

 DANI KRUHA

 

                OPŠIRNIJE

A. B. Šimi:

Rosa Mystica - Vee ljubavi 

San je pao na mlin

starinski u doli. 

Mir je pao tiho 

na srce što voli. 

Skromno srce

puno sree i sanjarija!

Trailica
Anketa
Imate li interesa za ukljuivanje u, i osnivanje volonterskog kluba u koli?




Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr e Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani dogaaji

Broja posjeta
Ispis statistike od 24. 9. 2011.

Ukupno: 337397
MOZDA VAM ZATREBA

 
 
 
 
 
 
https://ocjene.skole.hr/
 
             DABAR heart
 natjecanje 13. -  17.11.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVA BARANJSKA BLAGA - 3E&3O
Povratak na prethodnu stranicu Ispii lanak Poalji prijatelju
KULINIJADA U JAGODNJAKU
Autor: Sara Poznanovi, 25. 5. 2020.

Kulinijada u Jagodnjaku se odrava od 2003. godine svake godine u organizaciji PZ Naše Selo iz Jagodnjaka. Uglavnom su takmiarski primjerci iz Baranje, a iz godine u godinu se poveava broj takmiara i izvan Baranje. Najbolji kulin bira komisija kojoj je prof.dr.Petrievi Antun na elu, a ocjenjuje se vanjski izled, izgled presjeka, ujednaenost sušenja i zrenja, konzistencija, boja, odnos mišinog, masnog i vezivnog tkiva, te miris i ukus. Najboljem kulinaru uglavnom kao nagrada pripadne teška svinja za proizvodnju kulina, a ovisno o broju bodova dodjeljuju se zlatna, srebrna i bronana medalja.

U Jagodnjaku se tradicionalno na Spasovdan nainje kulin, tako da je termin kulinijade uvijek vezan za taj dan u godini, što znai 40 dana od Uskrsa. Cilj kulinijade je promocija ove gastronomske delicije kao autohtonog proizvoda i organizacija njegove proizvodnje na tradicionalan nain, a zadovoljavajui sve zakonske standarde koji propisuju ovakvu proizvodnju. Ovim bi seljaci proizvoai iskoristili i unovili svoje znanje proizašlo iz tradicije i iskoristili situaciju poveanja potranje originalnih autohtonih visokovrijednih mesnih proizvoda na europskom trištu. Takoer je cilj iskoristiti ovaj brend u turistike svrhe, ponudom posjete "kui kulina" u kojoj bi se moglo pogledati kako se nekad u starim baranjskim kuama odvijao cijeli tok proizvodnje kulina; od proizvodnje autohtonih pasmina svinja, pa sve do zrenja kulina u starim "kubama".






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispii lanak Ispii lanak | Poalji prijatelju Poalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju